3 gegeven antwoorden
Bij verkoop van de woning zal de hypothecaire lening die daar op rust altijd worden afgelost. Er zijn geldverstrekkers die de verhuisfaciliteit kennen. Dan wordt het huidige rentecontract 'on hold' gezet na verkoop en is er de mogelijkheid om bij aankoop van een andere woning het oude rentecontract weer te laten herleven voor de restant rentevaste periode, Vaak moet binnen een termijn van maximaal 6 maanden het oude rentecontract 'herleven' binnen een nieuwe hypothecaire lening. Het is raadzaam om te kijken of de marktrente op het moment van aankoop wellicht gunstiger is dan het huidige rentecontract. Daarbij zou ik adviseren meerdere geldverstrekkers in die vergelijking te betrekken. Verder bestaat er vanuit het Overgangsrecht de mogelijkheid om fiscaal gunstige constructies zoals de Spaarhypotheek of Aflossingsvrije Hypotheek onder voorwaarden te laten herleven bij de aankoop van een nieuwe woning. Deze aankoop moet dan wel uiterlijk voor het einde van het jaar volgend op het jaar van verkoop van de huidige woning, in uw situatie dus voor 31 december 2016, hebben plaatsgevonden.
Op de werkgeversverklaring vult de werkgever bovenaan het bruto basismaandinkomen x 12 maanden. Alle verdere inkomensbestanddelen die tot het toetsinkomen gerekend kunnen worden worden vervolgens daaronder per rubriek gespecificeerd, zoals bv. vakantiegeld, 13e maand en in jullie situatie de toeslagen. Uiteindelijk resulteert dit onderaan de streep in een totaal bruto jaarinkomen inclusief toeslagen.Laat je adviseur aan de hand van je salarisstrook checken of de werkgever de toeslagen dubbel heeft meegerekend.
Beste Nicole, een van de weinige geldverstrekkers die hieraan nog mee zou willen werken, zij het onder strikte voorwaarden, is de Rabobank.Ik adviseer contact op te nemen met de plaatselijke Rabobank en hun vragen naar de mogelijkheden.